Iti trebuie:
- 600 g faina
- 200 g unt
- 4 oua
- 4 linguri zahar
- 4 linguri vin
- smantana
- unt si faina pentru uns si tapetat tava
Pentru umplutura iti trebuie:
- 500 g branza dulce de vaci
- 4 oua
- 5 linguri zahar
- 3 linguri pesmet
- 1 lingurita scortisoara rasa
- 700 g visine
Pregatesti asa:
- Amestecati faina cu untul, galbenusurile, zaharul, putina sare, vinul si atata smantana cata este necesara pentru a obtine un aluat omogen, bun de modelat.
- Din 3/4 din aluat intindeti o foaie intr-o tava unsa si tapetata.
- Amestecati branza cu ouale, zaharul, pesmetul si scortisoara.
- Cand compozitia este omogena, turnati-o peste foaia din tava.
- Peste aceasta puneti in strat uniform visinele.
- Din aluatul ramas faceti suluri de aluat cu care formati un gratar deasupra fructelor.
- Pentru gratar, puteti proceda si altfel: intindeti o foaie si taiati cu rozeta fasii egale ca dimensiune, de 1 - 2cm, pe care asezati-le ca un grilaj deasupra umpluturii.
- Ungeti grilajul cu ou batut si coaceti prajitura la foc potrivit.Inainte de servire, presarati-o cu zahar pudra.
- Pofta buna!
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu