sâmbătă, 16 iulie 2011

Tarta cu branza de vaci si visine

Iti trebuie:

  • 600 g faina
  • 200 g unt
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri vin
  • smantana
  • unt si faina pentru uns si tapetat tava
Pentru umplutura iti trebuie:
  • 500 g branza dulce de vaci
  • 4 oua
  • 5 linguri zahar
  • 3 linguri pesmet
  • 1 lingurita scortisoara rasa
  • 700 g visine
Pregatesti asa:
  1. Amestecati faina cu untul, galbenusurile, zaharul, putina sare, vinul si atata smantana cata este necesara pentru a obtine un aluat omogen, bun de modelat.
  2. Din 3/4 din aluat intindeti o foaie intr-o tava unsa si tapetata.
  3. Amestecati branza cu ouale, zaharul, pesmetul si scortisoara.
  4. Cand compozitia este omogena, turnati-o peste foaia din tava.
  5. Peste aceasta puneti in strat uniform visinele.
  6. Din aluatul ramas faceti suluri de aluat cu care formati un gratar deasupra fructelor.
  7. Pentru gratar, puteti proceda si altfel: intindeti o foaie si taiati cu rozeta fasii egale ca dimensiune, de 1 - 2cm, pe care asezati-le ca un grilaj deasupra umpluturii.
  8. Ungeti grilajul cu ou batut si coaceti prajitura la foc potrivit.Inainte de servire, presarati-o cu zahar pudra.
  9. Pofta buna!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Statistici

PageRank

 
Design by Wordpress Theme | Bloggerized by Free Blogger Templates | coupon codes