Iti trebuie:
- 400 g ciuperci proaspete
- 3 ardei grasi rosii
- 2 cepe
- 6 cartofi
- 50 ml ulei
- 200 g iaurt
- 150 g maioneza
- 1 lingura mustar
- sare
- piper
- 1 lingura zeama de lamaie
- 1 legatura ceapa verde
Pregatesti asa:
- Speli bine cartofii si ii fierbi timp de 20 de minute, in apa usor sarata, apoi ii scurgi, ii decojesti si ii tai cubulete.
- Cureti legumele ramase si le speli.
- Tai marunt ciupercile si le inabusi in 2 linguri de ulei incins, pana se inmoaie.
- Cand au scazut, le iei de pe foc si le presari cu sare si piper.
- Tai ceapa solzisori si ardeii in cubulete.
- Pastrezi 1 lingura de maioneza, iar restul o incorporezi in iaurt impreuna cu mustarul, zeama de lamaie, sare si piper dupa gust, obtinand astfel dressingul.
- Cand ciupercile se racesc, le amesteci cu dressingul de iaurt si cu celelalte legume.
- Speli cozile de ceapa si le tai in bastonase pe care le asezi pe verticala, pe marginea bolului de sticla uns cu un strat fin de maioneza.
- Pofta buna!
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu