Iti trebuie:
- 6 oua
- 250 g zahar
- 1 I lapte
- 1 compot de ananas taiat cubulete
- 1 ceasca de stafide
- 1 pachet de piscoturi
- 1 kg frisca
Pregatesti asa:
- Amesteci bine galbenusurile cu 2 pahare cu lapte si cu 250 g zahar.
- Fierbi amestecul in bain marie pana incepe sa se ingroase.
- Adaugi gelatina, dizolvata separat, in restul de lapte si lasi pe foc mic, amestecand continuu, pana se ingroasa ca o smantana.
- lei amestecul de pe foc si adaugi albusurile batute spuma.
- Lasi compozitia la racit, apoi adaugi frisca batuta bine.
- Tapetezi o tava rotunda mai inalta (de tort) cu o folie de aluminiu sau cu hartie de copt si asezi pe peretii ei piscoturile, in pozitie verticala.
- Torni compozitia in tava, alternand straturi de crema cu straturi formate din bucati de ananas si stafide.
- Deasupra compozitiei asezi piscoturile orizontal, care vor forma baza blatului.
- Lasi tortul la frigider timp de 10-12 ore si apoi il rastorni pe un platou.
- Inlaturi folia de aluminiu si il ornezi cu frisca oprita.
- Decorezi tortul dupa bunul plac.
- Este un deliciu garantat si usor de realizat!
- Pofta buna!
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu